Societies Worldwide

‘Societies’ is een verhalende fotodocumentaire waarin Stacii Samidin laat zien hoe verschillende groepsidentiteiten leven in een wereld binnen de alledaagse wereld. Met realistische beelden laat Stacii Samidin het publiek kennis maken met groepen jongeren binnen onze samenleving. Zijn werk geeft een oprecht beeld van mensen achter het masker van het stereotype beeld.
‘Societies’ neemt de kijker mee op een reis door tijd en ruimte. Het is een onderzoeksproject gebaseerd op theorie, er- varingen uit binnen- en buitenland, radicalisme en het stereotype beeld van bepaalde groepen in de samenleving. Door eerlijkheid en openheid in beeld en mens na te streven, wordt er geprobeerd voorbij dit vermeende stereotype beeld te kijken. Om dit te kunnen bereiken combineert Stacii drie patronen in zijn fotografie: de eigen ik, het onderwerp en de alledaagse wereld. Met deze drie patronen creëert hij een nieuwe wereld.
“In de fotodocumentaire zult u societies tegenkomen vanuit de hele wereld. Ik ben begonnen aan een reis, met als vertrekpunt Rotterdam. Het vervolg leidde mij naar societies in Berlijn, Malakoff, Paramaribo, Los Angeles, Parijs en Nairobi. Met deze documentaire laat ik zien dat iedereen ter wereld eigenlijk hetzelfde is, maar alleen verschilt op gebied van nationaliteit en cultuur. Beeld is de enige taal waarmee ik kan praten, het onbewuste wat ik niet doorheb wordt dan vastgelegd.
Het onbewuste wat wij als mens niet kunnen zien kunnen wij in beeld wel zien, het onzichtbare. Een mens kan niet een seconde stil staan want dan begint de tweede seconde al. Ik probeer mijn werk te prikkelen door de massa, mezelf en het onderwerp met elkaars wereld te confronteren waardoor er nieuwe en gerespecteerde invloeden en beelden ontstaan.”

(Stacii Samidin, 2016)

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Levi
4 November 2016 at 19:58

Pure reflection of the real reality.. no illusions are shown. Straight up societies!!

Vergeet stereotypering.. Staci laat zien wat er echt leeft binnen de maatschappijen van onze “maatschappij” keep it real!! Beng beng! Laat rotterdam trillen Stacii!!!!

Mer
2 March 2017 at 11:44

Prachtig werk!

error: More info: gallery@staciisamidin.com